Sömnskola

Lär dig hantera sömnproblem med hjälp av KBT

Nattsömnen är livsnödvändig för oss människor och en viktig grundpelare i vår återhämtning. Kortvariga sömnstörningar behöver inte innebära några större svårigheter, men när problemen blir mer varaktiga går det snart ut över orken, prestationsförmågan och våra resurser att möta livets utmaningar i arbete och privatliv. Då kan man behöva hjälp att bryta onda cirklar.

Sömnskolan bygger på KBT (kognitiv beteendeterapi) som i studier visat sig vara en effektiv metod vid sömnproblem av olika slag. I sömnskolan får du i en mindre grupp hjälp att analysera vilka beteenden och vad i livssituationen som bidrar till sömnproblemet. Vi arbetar därefter i små steg med konkreta förändringar för att återfå god sömn. Att lära sig hantera stress  och negativa tankar kring sömn är också viktiga komponenter.

Upplägg:

  • 6 träffar à  1 h och 1 h uppföljning efter avslutad kurs
  • Kursledare: Sofia Cars, leg psykolog

Anmälan: Kontakta Länshälsan på telefon 018-67 76 00 eller via epost PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm9AbGFuc2hhbHNhbi5zZSIgdGFyZ2V0PV9ibGFuaz5pbmZvQGxhbnNoYWxzYW4uc2U8L2E+